Men först...
...ett par ord om källan till detta och en massa andra underbara recept som kommer att dyka upp här framöver.
Efter ett par tunga dagar med magsjuka för mig och min dotter Nova är det skönt att kunna börja återgå till matrutinerna. Tiden hemma gjorde att jag för ett par dagar sedan kom jag över @tastyhealth på instagram. @tastyhealth består där av en mängd bilder på en massa go'saker som genast satte igång experimenttankarna. Grejen var bara den att samtliga av dessa recept var redan gjorda med fokus på en nyttigare och mer proteinrika ingredienser. Nu har jag uppfattat att tjejen, 31 åriga Sanna Backman, som står för dessa intressanta recept inte bara bakar och experimenterar utan hon är även diplomerad kostrådgivare, Isodieten coach och Peronlig Tränare med över sju års erfarenhet. Allt detta gör hennes forum väldigt förtoendeingivande och ännu mer inspirerande. Jag tycker det är värt att tillägga att hon deltagit i Body Fitness tävlingar i både USA och i Sverige.
För att återgå till inläggets syfte så var denna proteinrika cheesecaken ett av de första recepten jag testade. Jag ser det som ett mycket lyckat sådant med lite korrigering utefter en personlig önskan kring smaken i "fyllningen". Detsamma gäller Er som vill testa detta fina recept. När ni är klara med mellanlagret, smaka av detta ordentligt så det blir just Du vill ha det innan ni häller ut det på bottenlagret.
Något ni bara måste göra är att besöka Sannas blogg TASTY HEALTH. Där hittar ni en mängd olika inspirerande recept. Jag kommer använda hennes blogg som min främsta källa att hitta kreativitet och inspiration!
Något ni bara måste göra är att besöka Sannas blogg TASTY HEALTH. Där hittar ni en mängd olika inspirerande recept. Jag kommer använda hennes blogg som min främsta källa att hitta kreativitet och inspiration!
Tillvägagångssätt enligt Sanna:
Botten:
1,25 dl mandelmjöl
0,75 dl riven kokos
1,5 msk kokosolja (jag använde Kung Markatta)
1,5 msk Stevia strö
Fyllning:
250g minikeso
175g lättkesella
150g cream cheese 12%
1 ägg
1 äggvita
1,5 msk färsk limejuice
rivet skal av 1 lime
1 rågad skopa (ca 35g) whey vaniljproteinpulver
2 msk stevia strö
Topping:
200g färska jorgubbar
2 msk chiafrön
1. Sätt ugnen på 175 C. Blanda ihop ingredienserna till botten (gärna med händerna) och
tryck ut i en 24 cm pajform med löstagbar kant. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.
2. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och mixa smeten slät med en stavmixer.
3. Häll smeten i pajformen och grädda i ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills kakan stelnat. Det gör inget om det spricker lite. Ta ut och låt svalna lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar