http://inspiredbydave.blogspot.se/search/label/Om%20mig

lördag 1 september 2012

Jamie Oliver inspirerad lasagne


För ett par veckor sedan låg jag och Jessica och slötittade på tv:n kväll och fastnade lite för ett Jamie Oliver matlagningsprogram. Han skulle göra en lasagne på 30 minuter... När det var dags att ha i vad som brukar vara den klassiska bechamelsåsen, tar han fram cottage cheese (keso) istället. Det fångade min uppmärksamhet en aning extra, och jag tänkte att det måste jag bara testa. Och ikväll till middagen var det dags. Vi testade att göra lasagne på keso istället, och det lär jag göra flera gånger efter detta!

Ingredienser:

1 msk rapsolja
1 gul lök
2 vitlökar
2 grönsaksbuljonger
2 msk tomatpure
Svartpeppar 1-2 kryddmått (eller efter eget val)
Salt 3 kryddmått (eller efter eget val)
500 g nötfärs
500 g krossade tomater
750 g keso
1-2 dl riven ost


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färsen, salta och peppra och ha i löken och vitlöken. Smula sedan sönder de två grönsaksbuljongerna över färsen. När färsen är klar häller du i krossade tomater och tomatpuren. Varva i en ugnsform med lasagneplattor och färs och på varje lager har du även på keso. på toppen kan du stör över den rivna osten. Ställ in i ugnen och låt grädda i ca 35 minuter. Gör gärna en rik sallad till detta.


Har du en variant som du gärna håller dig till, testa bara att byta ut bechamelsåsen mot keso. Jag tror du kommer att gilla det!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar